Longhouse, start bouw

We zijn begonnen! De start van de bouw is maart 2016 en als basis voor de woning is een souterrain ontworpen die tevens als fundering dient voor het hoofdgebouw. Het souterrain heeft een inhoud van ca 1000 m3.  Het souterrain is zo ontworpen dat het met haar kop tegen het water ligt en is de waterkering voor de woning. In het souterrain komt direct daglicht binnen doordat ze net boven het maaiveld uitsteekt en aan de langszijde een hap van  uit het maaiveld neemt als lichtvanger, afgedekt met een glazen plaat. Dit hebben we ook toegepast bij het project 'serenity now!'. De kraan heeft het nodige materiaal op de keldervloer geplaatst, zodat de betonvlechters met de wapening aan de slag kunnen gaan voor de kelderwanden. Nadat de kelderwanden in beton zijn opgetrokken worden aan de binnenzijde de stelkozijnen geplaatst. Hierop komt het kelderdek met al haar leidingwerk in het beton gestort. Let ook op het uitzicht, de weilanden waarover de woning uit gaat kijken. Heerlijk!   Architect: Architecten Studio-pls uit Eindhoven Aannemer: Bouwbedrijf Van den Brink uit Stroe. Kelderbouwer: Hardeman uit Lunteren.