• Longhouse, Gevel
  • Longhouse, Gevel
  • Longhouse, Gevel
  • Longhouse, Gevel

Longhouse, Gevel

De buitenzijde van de woning begint vorm te krijgen. De materialen voor de gevel zijn eenduidig. De huid is van houten latten gemaakt, de gaten zijn ‘ingelegd’ met zetwerk terwijl daar waar het volume uit- en ingedrukt wordt (dakkapel en logiaterras) de materialisering van de binnenzijde, het stucwerk zichtbaar wordt.

De afmetingen van de houten latten zijn deze van een pakje sigaretten; 5,5 bij 2 cm. De onderlinge afstand is uitgezet en uitgetekend op een stramien corresponderend met de felsnaden op het dak. Voor het te gebruiken hout is Nobelwood gekozen en dit is volledig onderhoudsvrij. Hoeft niet geschilderd of behandeld te worden. Het is een geniaal alternatief voor tropisch hardhout. Mocht u hier meer informatie over willen bezoek dan de site van Foreco.