Longhouse

Longhouse

Het kavel ligt in de smalle zone tussen stedelijkheid en landelijkheid in. Het 'longhouse' is zo laag mogelijk gehouden, om de zon in de tuin te laten schijnen en om de landelijke uitstraling te benadrukken. Er wordt een sfeervolle balans gezocht tussen modern en landelijk en tussen high-tec en natuur. De stijl is ‘rustic modern’. De gevelcompositie is modern en vanzelf­sprekend. Een landelijk accent van eikenhouten balken wordt gevormd door de hoofddraagconstructie. Het volume van het 'longhouse' heeft een kopgevelboerderij of houten botenhuis als prototypisch uitgangspunt, terwijl de plattegronden een loft met niveauverschillen als uitgangspunt hebben. Zo wordt de ruimtelijke helderheid van het klassieke modernisme en de sfeervolle beleving van het rustieke met elkaar gecombineerd. Het ontwerp zoekt het uiterste op in interne complexiteit, om de ruimtelijke beleving zo spectaculair mogelijk te maken. Toch blijft de buitenkant eenvoudig, bescheiden en helder.

Opdrachtgever

  • Particulier
  • Amersfoort

Bouwdata

  • Jaar: In Progress
  • Grootte: 1000 m3